Najmanji “stan” na svijetu prodaje se za 50.000 eura

“Stan” od samo pet metara četvornih nalazi se u elitnoj rimskoj četvrti u kojoj je i vila talijanskog premijera Berlusconija.

Nekretnina koja se opisuje kao “najmanji stan na svijetu” nalazi se u srcu talijanskog glavnog grada, koji je postao jedan od najskupljih gradova u svijetu za kupnju nekretnina. “Stan” je jedva dovoljno velik da u njega stane krevet, no vlasnik kaže da je, unatoč cijeni od 10.000 eura po metru četvornom, zasipan upitima od kada ga je ponudio na tržištu.

Jedan novinski izvještaj opisao ga je kao “malo veći od vigvama”, dok je dnevni list Il Giornale komentirao: “U Rimu ljudi danas žive kao štakori”.

“Stan” se sastoji od “prizemlja” s kupaonicom koja sadrži tuš, umivaonik i zahod i ljestava koje vode koje vode na “platformu za spavanje” dovoljno veliku samo za krevet. Postoji i jedan prozor, no da bi ga se otvorilo treba se popeti na krevet.

“Stan”, koji je zapravo bivši zahod domara zgrade u kojoj se nalazi, nalazi se iza Palače Grazioli, impozantne zgrade koji kao svoju privatnu rezidenciju u Rimu koristi talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Izvor: www.centarnekretnina.net

Priključivanje raspravi

Compare listings

usporedi